Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Νίκος Σοφιανός: Τα ευρωπαϊκά μνημόνια έκλεισαν- θα πάμε σε ελληνικό μνημόνιο



«Τα ευρωπαϊκά μνημόνια έκλεισαν και θα πάμε σε Ελληνικό μνημόνιο. Αυτό είναι το σχέδιο της ανασυγκρότησης» τόνισε ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Το στέλεχος του ΚΚΕ βρέθηκε στη Φλώρινα ως ομιλητής στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών την Κυριακή  19.5.2013.
Ο κ. Σοφιανός ζήτησε ο κόσμος να αντιδράσει στην πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ με τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας στο λαό με συλλογική ηγεσία, που θα συγκρουστεί με το κεφάλαιο το οποίο στηρίζει η πολιτική της ΕΕ.
Για τη διαχείριση της κρίσης επεσήμανε ότι «η κρίση του συστήματος είναι βαθειά, τα σενάρια για την πολιτική διαχείριση απ’ το νέο δίπολο απ τη μια την κυβέρνηση κι απ την άλλη το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Καμένου και ότι προκύψει, είναι σενάρια τα οποία θέλουν να διαχειριστούν αυτή την κρίση με μια δοκιμασμένη συνταγή. Τα βάρη στους πολλούς για να μπορέσουν να στηρίξουν την κλονισμένη κερδοφορία τους».
-για τη Χρυσή αυγή και το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είπε ότι «Χρειάζεται να αποκαλυφθεί σε ιδιαίτερα τμήματα του λαού μας που ζούνε τις συνέπειες της κρίσης, ο δήθεν ο αντισυστημικός και πατριωτικός της ρόλος.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτό το κόμμα, το οποίο είναι μέρος αυτού του συστήματος, δεν βγαίνει έξω, δεν μιλάει για τις θέσεις του, δίνει απλά θεατρικές παραστάσεις στη βουλή και εκτός Βουλής για να κρατιέται στην επικαιρότητα».
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Σοφιανού είναι:
Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, γιατί εξυπηρετούν τα κέρδη του οικονομικού συστήματος.  Είναι πολιτική της ΕΕ και θα μείνει. Και μετά τις αγορές θα έχουμε μισθούς Κίνας.
Το πολιτικό σύστημα στηρίζει το κεφάλαιο.
Η μόνη αντίδραση είναι η πολιτική των συμμαχιών του ΚΚΕ μέσα στο λαό με συλλογική ηγεσία.
Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει και στη συνείδηση του πρέπει να καούν πολλά πράγματα.
Να δημιουργηθεί πλατιά συμμαχία στο λαό και να συγκρουστεί με το κεφάλαιο.
Τα ευρωπαϊκά μνημόνια έκλεισαν και θα πάμε σε Ελληνικό μνημόνιο. Αυτό είναι το σχέδιο της ανασυγκρότησης.
Το εμπόδιο είναι η ιδιοκτησία και η σκληρή πραγματικότητα του λαού υπάρχει από την ΕΕ, το κεφάλαιο και την ιδιοκτησία.
Απευθυνόμαστε στον ριζοσπαστικό κόσμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι, απογοητευμένοι και μετέωροι.
Από 1.1.15 η βασική σύνταξη γίνεται 360 ευρώ.
Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε απεργία γιατί μόνο στις εξετάσεις μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση. Η λογική αυτή οδηγεί στον τυχοδιωκτισμό.
Η ΔΗΛΩΣΗ
Ζούμε σε καιρούς που η πλειοψηφία της λαϊκής οικογένειας πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης της οικονομίας του συστήματος.
Αυτούς τους καιρούς μαζί με την προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ να ενταθεί η πάλη διεκδικώντας και υπερασπίζοντας ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε στους μισθούς, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα, στην παιδεία, την υγεία.
Πρέπει να ενισχυθεί μια ανατρεπτική αντίληψη μέσα στο λαό μας. τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν αν δεν συγκρουστούμε με τους μονόδρομους που μας οδήγησαν εδώ. Αν η Ελλάδα  δεν αποδεσμευτεί από την ΕΕ, αν δεν διαμορφωθεί μια ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία, που θα γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα, καλύτερες μέρες ο λαός μας δεν μπορεί να ζήσει.
Η κρίση του συστήματος είναι βαθειά, τα σενάρια για την πολιτική διαχείριση απ’ το νέο δίπολο απ τη μια την κυβέρνηση κι απ την άλλη το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Καμένου και ότι προκύψει, είναι σενάρια τα οποία θέλουν να διαχειριστούν αυτή την κρίση με μια δοκιμασμένη συνταγή. Τα βάρη στους πολλούς για να μπορέσουν να στηρίξουν την κλονισμένη κερδοφορία τους.
Θεωρούμε σαν κόμμα ότι η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, μπορεί να δοθεί στις σημερινές αναζητήσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που καθημερινά γεννιώνται στο λαό μας, αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, εκτιμάτε ότι λύνει το πρόβλημα στη χώρα μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πατέντα της ΕΕ με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρούν δήθεν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία αποτελεί μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος, ίσως η πιο εξτρίμ εκδοχή του.
Εμείς θεωρούμε ότι ο νεοναζισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός, δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετήματα, τα οποία εξάλλου με την πατέντα της ΕΕ γίνονται και με στόχο να χτυπήσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Χρειάζεται να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, από το ίδιο το λαϊκό κίνημα, από τα σωματεία, από τους φορείς, από τους συλλόγους.
Χρειάζεται να αποκαλυφθεί σε ιδιαίτερα τμήματα του λαού μας που ζούνε τις συνέπειες της κρίσης, ο δήθεν ο αντισυστημικός και πατριωτικός της ρόλος.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτό το κόμμα, το οποίο είναι μέρος αυτού του συστήματος, δεν βγαίνει έξω, δεν μιλάει για τις θέσεις του, δίνει απλά θεατρικές παραστάσεις στη βουλή και εκτός Βουλής για να κρατιέται στην επικαιρότητα.
Αναδημοσίευση από: http://parathrhthsflorina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.