Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

«Μέρες Ρώσικου Πολιτισμού» στο Δήμο Αμυνταίου



Ο Δήμος Αμυνταίου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗΚΕΑ σε συνεργασία με το Ρώσικο Κέντρο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Μέρες Ρώσικου Πολιτισμού» σήμερα Σάββατο, 10 Αυγούστου στον αύλιο χώρο του παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου στις 20:00.
Στην εκδήλωση ως πρώτο βήμα έναρξης και ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, θα συμμετέχει το φολκλορικό συγκρότημα «Svetelka» και «Barinia» που ιδρύθηκαν στη πόλη Καλούγκα της Ρωσίας το 2005, από την Κρατική Μουσική Σχολή του μεγάλου Ρώσου μουσικοσυνθέτη S. Tulikov.
Το φολκλορικό τους πρόγραμμα και η μουσική τους παράδοση συνδυάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που απαρτίζουν το πλούτο της Ρωσίας. Το φολκλορικό συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές παραστάσεις όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Το ρεπερτόριό τους με τις μοναδικές μουσικές, τα τραγούδια και τις φολκλορικές τους παραστάσεις – παιχνίδια, διαθέτει στοιχεία που αντικατοπτρίζουν με τις παραδοσιακές τους στολές και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό χαρίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Στα πλαίσια της επίσκεψης των συγκροτημάτων στην πόλη του Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με απεσταλμένο του Ρωσικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, με τον Πρόξενο της Δημοκρατίας της Λετονίας και με την Διευθύντρια του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Συλλόγου Ρώσων Μεταναστών και Ρωσόφωνων Επαναπατρισθέντων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Γεώργιος Ψαλλίδας

Λίγα λόγια για το συγκρότημα:
Το παραδοσιακό μουσικό-χορευτικό συγκρότημα «СВЕТЁЛКА И БАРЫНЯ» δημιουργήθηκε στην αρχαία πόλη Καλούγκα της Ρωσίας, στο τμήμα φολκλόρ της Σχολής του μεγάλου Ρώσου μουσικοσυνθέτη Σ.Τούλικοφ, το 2005. Μια ιδιαίτερα δημοφιλή σχολή που την επισκέπτονται πολλές σημαντικές προσωπικότητες της Ρωσίας, ανάμεσά τους και ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας Β.Πούτιν.
Με το ποικίλο φολκλορικό του πρόγραμμα και την πλούσια μουσική παράδοση, το συγκεκριμένο συγκρότημα συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τον ανεξάντλητο πολιτιστικό πλούτο της Ρωσίας και για το λόγο αυτό έχει δώσει με τεράστια επιτυχία πολλές παραστάσεις τόσο εντός της Ρωσίας όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού: Ελβετία, Γαλλία, Λιθουανία, Γερμανία και Πολωνία.
Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος διαθέτει στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τόσο τις εποχές του χρόνου όσο και τις παλιές ορθόδοξες γιορτές, συγγενικά στην παράδοση του Ολύμπου και τους αρχαίους Έλληνες Θεούς και για το λόγο αυτό συγκαταλέγεται μέσα στα μεγάλα καλλιτεχνικά και μουσικά σχήματα (συνολικός αριθμός που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Ολύμπου , μεταφέροντας σε αυτό ένα άρωμα Ρωσίας .
Τη μουσική διεύθυνση και συνοδεία του συγγροτήματος , που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τις κκ. Ο.Βασίλινα και Μ.Καργκοπόλοβα, έχει ο βραβευμένος μουσικός της Ρωσίας Μ. Ουλιάνοφ και την καλλιτεχνική διεύθυνση η κ. Τ. Ιβανόβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.