Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η επιτραπέζια αντισφαίριση στην 5η θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως



Η τεράστια δημοτικότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι πασίδηλη και δεδομένη εδώ και πολλές δεκαετίες. Όταν όμως, επιβεβαιώνεται ανά κάποια διαστήματα και με επίσημα στοιχεία, τότε η θέση του αθλήματος ανάμεσα στα πιο αγαπητά παγκοσμίως ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, ανακοινώθηκαν αποτελέσματα έρευνας από την εταιρεία SEO Marketing, σύμφωνα με τα οποία η επιτραπέζια αντισφαίριση φιγουράρει στην 5η θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αθλήματα! Στο λεγόμενο Τοπ 10 είναι πίσω από το ποδόσφαιρο, το κρίκετ, το τένις και το μπέιζμπολ και μπροστά από το μπάσκετ, το ράγκμπι, το χόκεϊ, το γκολφ και το βόλεϊ.
Το ρεπορτάζ στο διαδίκτυο από την έρευνα της SEO Marketing ανέφερε: «Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Κορέας και άλλων χωρών. Οι παίκτες του πρέπει να έχουν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, καθώς είναι ένα από τα ταχύτερα παιχνίδια στον κόσμο. Οι Κινέζοι αναλαμβάνουν συνήθως ηγετικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, όπως τα Παγκόσμια πρωταθλήματα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ούτω καθεξής».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) εκτίμησε δεόντως φυσικά αυτά τα καλά νέα, που υπογραμμίζουν και την ανάγκη για συνεχή προώθησή του. Ο πρόεδρός της ομοσπονδίας Άνταμ Σαράρα τοποθετήθηκε σχετικά και τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε παρόμοιες έρευνες και λίστες στο ίντερνετ η επιτραπέζια αντισφαίριση βρισκόταν μέχρι πρότινος στην 6η θέση, ενώ στη γενική ομαδοποίηση των αθλημάτων των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων, που εκδίδεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ανέβει από τη 16η στην 9η θέση. Πρόσθεσε επίσης, ότι μετά την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της I.T.T.F. θα ζητηθεί απ’ όλες τις εθνικές ομοσπονδίες να δώσουν προτάσεις για τον καθορισμό των μελλοντικών στόχων και προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης προβολής και ότι θα επιδιώξει περισσότερες έρευνες στο θέμα της απήχησης του αθλήματος.

Αναδημοσίευση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.httf.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.