Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέλλη για τον καρκίνο του μαστού



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», διοργανώνει τον μήνα Σεπτέμβριο, 5 ενημερωτικές παρεμβάσεις σε 5 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με 5 τοπικούς φορείς των επιλεγμένων περιοχών δράσης.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2013, που οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος κάθε χρόνο στην Αθήνα, από το 2009.
Στόχος των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι η έγκυρη ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού γυναικών πανελλαδικά, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και η κινητοποίηση τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Επιλέχθηκαν περιοχές από 5 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας, από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και από την Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα μέχρι το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς επιλέχθηκαν για το ενδιαφέρον τους στα θέματα ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες τους, καθώς και την δυναμική διάθεση τους για την οργάνωση των παρεμβάσεων.
Αυτή η συμβολική σκυταλοδρομία ενημέρωσης τελειώνει στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11 το πρωί στο Ζάππειο, όπου και θα διεξαχθεί ο 5ος Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure 2013.
Μία από τις 5 περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις είναι και η τοπική κοινότητα Κέλλας.

Κοινότητα Κέλλας, Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδελφότης εξ Αίματος Κέλλας
Ημερομηνία: Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα: 19.30μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κοινότητας Κέλλας
Ομιλητές:
- Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Αλεξάνδρα
- Ελένη Λέκα, Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής»
- Μαργαρίτα Πιτερού, Εθελόντρια και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής»
- Νατάσα Παζαϊτη Καραμανλή Γενική Χειρούργος – χειρούργος Μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.