Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Ο Άγγλος τραπεζίτης»



Σήμερα, την εποχή της κρίσης και αμφισβήτησης ο  πολιτικός άντρας πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες, το πολιτικό περιβάλλον και το κοινό που τον ακολουθεί!

Η δημόσια εικόνα του πρέπει  να εκπέμπει απαραίτητα στη συχνότητα της εποχής μας, να προσαρμόζεται με ευελιξία στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας και στη διαχείριση των ευθυνών του θεσμικού του αξιώματος, ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση  πιθανών «κρίσεων» κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Θα πρέπει ο κυρίαρχος πολιτικός να έχει ικανότητες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής εκστρατείας, δημιουργία βάσης πολιτικής επιχειρηματολογίας και αν χρειάζεται  επαναπροσδιορισμός της πολιτικής του φυσιογνωμίας.
Να εκτιμά το πολιτικό του περιβάλλον και να χαράσσει νέους  σχεδιασμούς, συγγραφή ομιλιών, άρθρων και  συνεντεύξεις, επίσης να έχει προβολή και αποδοχή από την πλειοψηφία των μ.μ.ε.
Να είναι ικανός για την επιλογή στελεχών, οργάνωση & κατανομή ρόλων του εκλογικού επιτελείου του, κυρίως όμως να έχει την ικανότητα παρακολούθησης της προεκλογικής δραστηριότητας των συν-υποψηφίων.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μείζον προσόντα κάθε υποψήφιου πολιτικού που θέλει να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο σοφώς  πολιτικός  εφαρμόζει την αρχή  της ανεκτικότητας  και αναζητά μια συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη περί της  ισονομίας η οποία στο πλαίσιο της κοινωνίας που ρυθμίζεται από αυτή, θα μπορούσε να κερδίσει  την επάλληλη συναίνεση των ψηφοφόρων.
Ο  φιλελεύθερος πολιτικός θα πρέπει να  επιθυμεί μια πολιτική αντίληψη του δικαίου και της αξιοκρατίας ως αυθυπόστατη θεώρηση.
Σκοπός του πολιτικού ανδρός είναι να μπορεί να προσδιορίσει το πολιτικό πεδίο ως προς την αντίληψή του περί της ισονομίας και δικαιοσύνης κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι πολίτες να τον θεωρούν «εγγλέζο τραπεζίτη»!
Έτσι οι ίδιοι οι πολίτες, ασκώντας την ελευθερία της σκέψης και της συνείδησης τους δεν έχουν παρά να επευφημούν τον πολιτικό άνδρα ως μοντέλο ακέραιο ταλέντου, γνώσεις σοφίας και δικαίου!
Ο πολιτικός θα πρέπει να προσπαθεί να αλλάξει το μίζερο μονοπάτι της ζωής με απίστευτη αξιοπρέπεια για τον απλό καθημερινό πολίτη, αν αυτό και όλα τα παραπάνω τα καταφέρει τότε θα θεωρείται σπουδαίος και θα χαίρει εκτίμησης και αξιοπιστίας «Άγγλου τραπεζίτη»!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.