Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Υδατοδρόμιο στη Βεγορίτιδα



Η αξιοποίηση των λιμνών μας για απογείωση και προσγείωση υδροπλάνων είναι ένας παλιός αναπτυξιακός στόχος της περιοχής. Μάλιστα πριν αρκετά χρόνια είχε γίνει μία προσπάθεια να δρομολογηθούν υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα από την πλευρά της Άρνισσας, που απέτυχε λόγω έλλειψης κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.

Έκτοτε είχαν γίνει κάποιες σποραδικές κινήσεις, αλλά το θέμα δεν είχε ανακινηθεί ουσιαστικά μέχρι να το επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση της δημιουργίας υδατοδρομίου στη Βεγορίτιδα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Μάκη Ιωσηφίδη να προχωρήσει στη συγκρότηση τεχνικού φακέλου για αδειοδότηση της προβλήτας του Αγίου Παντελεήμονα ως υδατοδρομίου και την κατάθεση προτάσεων για τη δέσμευση δρομολογίων, καθώς τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί καθορισμός των δρομολογίων.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανέφερε για το θέμα:
«Η αδειοδότηση υδατοδρομίου στο Δήμο Αμυνταίου αποτελεί σημαντική υπεραξία για την περιοχή, καθώς θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής. Με την αδειοδότηση υδατοδρομίου και τη συνακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων αφενός θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και αφετέρου θα δοθεί γρήγορη και ασφαλής λύση σε πολλές τακτικές ή έκτακτες μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.
Τα υδροπλάνα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι με το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας συμπληρώνεται ένας πρώτος κύκλος σημαντικών αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, όπως η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης στους οικισμούς που λειτουργεί σήμερα, η δρομολόγηση των συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλους τους οικισμούς, η δημιουργία θερμοκηπιακών πάρκων με βιομάζα, η αγροτική οδοποιία και τα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου. Με όλα αυτά τα μεγάλης σημασίας έργα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και δίνουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο».

Αμύνταιο, 21 Ιανουαρίου 2014

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.