Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή βασιλόπιτας Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Δήμου Πρεσπών



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07-02-2013 η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Πρεσπών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν
μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πρεσπών κος Στέργιος Νόνας καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Πασχαλίδης Παναγιώτης, Νικολάου Λάζαρος, Ναλπαντίδης Μιχαήλ και ο πρόεδρος της    Τ.Κ. Αγίου Γερμανού κος Δημήτριος Μαύρος.
Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε ο κύριος Οδυσσέας Χαντζάρας Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών υπό την αιγίδα της οποίας βρίσκεται το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π.
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα πενήντα (50) παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα καθώς επίσης και πολλά άλλα παιδιά και γονείς αυτών.
Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση έδωσε και η κα Σόνια Χαραλαμπίδου καθηγήτρια μουσικής η οποία με την ομάδα των μικρών μουσικών μας ψυχαγώγησαν με τα τραγούδια τους.
Παράλληλα παρακολουθήσαμε και το χορευτικό τμήμα του Κ.Δ.Α.Π. του οποίου επιμελείται η γυμνάστρια κα Αθανασία Πλίτση.
Σημαντική είναι και η προσφορά της διευθύντριας του Κ.Δ.Α.Π. κας Μένης Παπαδοπούλου όπως και της κας Σοφίας Κακαράνζτα όλο το διάστημα που λειτουργεί το πρόγραμμα.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική πολιτεία με ανάδοχο την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών.
Η σημερινή διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης πέτυχε τον διπλασιασμό των ωφελούμενων παιδιών από 23 σε 50 γεγονός που συνεπάγεται και την αύξηση της χρηματοδότησης.
Αποτέλεσμα αυτών μπορεί να θεωρηθούν και οι παρεμβάσεις που έγιναν στις κτηριακές εγκαταστάσεις και στον αύλιο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. καθώς και η αγορά νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα παιδιά.
Στο αίτημα της διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης υπάρχει η δέσμευση του Δημάρχου κου Βασίλειου Τσέπα για την προμήθεια σύγχρονων οργάνων γυμναστικής για τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου του Κ.Δ.Α.Π.
Μια τέτοια δομή θα πρέπει να στηρίζεται από όλους ειδικά στην απομακρυσμένη περιοχή των Πρεσπών  όπου δεν προσφέρονται άλλοι διέξοδοι ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της περιοχής και της Πατρίδας μας.
Τυχερός της ημέρας ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κος Οδυσσέας Χαντζάρας στον οποίο έτυχε το φλουρί της Βασιλόπιτας. Φυσικά αμέσως μετά ακολούθησε κλήρωση μεταξύ των παιδιών μόνο και η τυχερή της ημέρας ήταν η μικρή Βασιλική Προδρομίδου η οποία κέρδισε την δωροεπιταγή των 50 €. Στην συνέχεια μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά και ακολούθησε  μπουφές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.