Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας για το Πανεπιστήμιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:  1) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ 2) ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας στηρίζει την προσπάθεια συνέχισης της αυτοδύναμης και αυτοδιοίκητης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως κύτταρο ανάπτυξης, δημιουργό γνώσης και φορέα πολιτισμού.
Προτρέπουμε τα μέλη μας και την ευρύτερη κοινωνία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://uowmfriends.gr/ και να συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο συλλογής υπογραφών ή να υπογράψουν στις σελίδες συλλογής χειρόγραφων υπογραφών που κυκλοφορούν στην πόλη.
Θεωρούμε ότι :
- Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν πρέπει να μείνει η μόνη Περιφέρεια της χώρας χωρίς Αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο.
-Οι επιλογές της απομάκρυνσης από τη Φλώρινα του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων είναι λανθασμένες, επειδή το μεν πρώτο τμήμα βρίσκεται στο φυσικό του χώρο για να διατελέσει το αντικείμενο των σπουδών του και τις διαβαλκανικές έρευνες και συνεργασίες, το δε δεύτερο τμήμα έχει την ιδιαιτερότητα του ποιοτικού ελέγχου και το πλεονέκτημα του να βρίσκεται σε ένα πλέγμα εγκαταστάσεων και τμημάτων σπουδών (Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής) που εξυπηρετούν την κατεύθυνση του, οπότε και είναι λανθασμένη η απομάκρυνσή του από τη Φλώρινα, καθώς και η συνένωσή του με ένα τμήμα με διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών και ουσιαστικά άλλη κατεύθυνση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αργύρης Κολοκοντές                                        Ηλίας Μούλελης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.