Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ρύθμιση ζητήματος πολυτέκνων μαθητών που διεγράφησαν από σχολές εισαγωγής το 2011



Την επανεγγραφή όλων των διαγραφέντων σπουδαστών - τέκνων πολύτεκνων οικογενειών - που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και διεγράφησαν από αυτά γιατί δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις η Πολιτεία μερίμνησε για την επανεγγραφή όσων από τους διαγραφέντες αποφοίτησαν τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011.
Ωστόσο, υπάρχουν και επιτυχόντες, έστω και λίγοι, που αποφοίτησαν και σε άλλα έτη πέραν αυτών που ρυθμίζονται, οι οποίοι εξαιρούνται των ρυθμίσεων και μεταχειρίζονται άνισα.
 Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού
                                                                 και Αθλητισμού
                                            κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

 ΘΕΜΑ: Ρύθμιση ζητήματος πολυτέκνων μαθητών που διεγράφησαν από σχολές εισαγωγής το 2011
 Το 2011, κατ' εφαρμογή του τότε νομοθετικού πλαισίου(νόμος Διαμαντοπούλου),  μαθητές - τέκνα πολύτεκνων οικογενειών - που μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πέτυχαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, διεγράφησαν από αυτά, γιατί δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων.
Η άδικη αυτή ρύθμιση κατέρρευσε με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις διοικητικών εφετείων.
Προς αποκατάσταση αυτής της αδικίας η Πολιτεία με το ν. 4115/2013 μερίμνησε για την επανεγγραφή στις σχολές εισαγωγής των διαγραφέντων που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011.
Όμως  μεταξύ των διαγραφέντων υπάρχουν και τέκνα πολύτεκνων που αποφοίτησαν από το λύκειο σε προηγούμενα σχολικά έτη, με αποτέλεσμα να μην αίρεται η αδικία για όλους τους διαγραφέντες.
Προς βελτίωση της ανωτέρω ρύθμισης, με την κατατεθείσα τροπολογία 257/26 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου " Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις", προβλέπεται και η επανεγγραφή όσων αποφοίτησαν και το σχολικό έτος 2009-2010.
Επειδή και με την παραπάνω τροπολογία δε δικαιώνεται το σύνολο των διαγραφέντων,
Επειδή υπάρχουν επιτυχόντες, έστω και λίγοι, των πανελλαδικών του 2011 που αποφοίτησαν σε έτη πέραν αυτών των δύο που ρυθμίζονται,
Επειδή η μη ένταξη αυτών στην τροπολογία αποτελεί άνιση μεταχείρισή τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις σας η μη εξαίρεση κανενός από τη ρύθμιση επανεγγραφής των διαγραφέντων μελών πολύτεκνων οικογενειών στις σχολές εισαγωγής τους; Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε όσους εξαιρέθηκαν με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις;
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013   
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.