Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αμυνταίου



Μακραίνει η λίστα των εργατών που δίνουν μέχρι και τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στο βωμό του κέρδους για τα μονοπώλια. Τελευταίο περιστατικό το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις 12-3-2013 στον ΑΗΣ Αμυνταίου της ΔΕΗ στη Π.Ε. Φλώρινας.

Συγκεκριμένα  ο 24χρονος εργάτης, που δούλευε με δίμηνη σύμβαση, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ράουλου σε ταινιόδρομο, ο οποίος δεν ήταν ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία και να τον παρασύρει.
Το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος σοβαρά τραυματισμένος να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο παραλυσίας.
Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, ο τραυματισμός του συναδέλφου τους επιβεβαιώνει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Στοιχείο που πλέον έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα στα κάτεργα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία με τους εργάτες να πληρώνουν το τίμημα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:
α) Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς για την προστασία των εργαζομένων και την αποφυγή πιθανόν νέων ατυχημάτων.
β) Για την ολοκληρωμένη  διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος  και την  απόδοση των ευθυνών.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.