Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αμυνταίου



Κύριε Διοικητά
Με την επιστολή μας με αριθ. πρωτ. 10/11.01.2012 σας είχαμε ενημερώσει για τους λόγους της παραμονής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αμυνταίου, της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.

Η απόφαση σας να καταργήσετε το συγκεκριμένο υποκατάστημα σε μια ευαίσθητη περιοχή με πολλά ειδικά προβλήματα λόγο των μεγάλων αποστάσεων των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής, χωρίς καν να μεριμνήσετε να υπάρχει στοιχειώδης εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σε μια περιοχή που η βιομηχανική δραστηριότητα από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά τη μεταφορά των εργαζομένων από το εν λόγο υποκατάστημα στη Φλώρινα.
Δυστυχώς με την απόφαση σας υποβαθμίζετε την ποιότητα των ασφαλιστικών παροχών των ασφαλισμένων, επιβαρύνετε με επιπρόσθετες δαπάνες όλους τους κατοίκους της περιοχής και συγχρόνως αφαιρείτε πόρους από την εθνική οικονομία.
Ο εξορθολογισμός που επιδιώκετε με την μεταφορά του υποκαταστήματος στη Φλώρινα, δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα τα οποία επιθυμείτε αλλά θα συρρικνώσει περεταίρω τις εισφορές που ενδεχομένως θα είχε το ΙΚΑ και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγο περιοχή.
Ζητούμε να επαναπροσδιορίσετε την απόφαση σας και να δημιουργήσετε τουλάχιστον την στοιχειώδη υποδομή για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και τον έλεγχο των επιχειρήσεων στην  περιοχή του Αμυνταίου.
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

Ο                                                               Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.      ΓΣΕΕ
2.      ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3.      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4.      ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.