Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη εγγραφών στην Ακαδημία των Πολιτών Αμυνταίου



Η Ακαδημία των Πολιτών Αμυνταίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στο γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.
* Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:
1) Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα. (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Το κόστος για το παραπάνω πρόγραμμα είναι 50 ευρώ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης
Οι κοινωνικές συζητήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου και ώρες: 18:00 έως 21:00.
2) Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ).
Οι δέκα in vivo κοινωνικές συζητήσεις είναι κοινές με το 1ο Επίπεδο, δηλ. θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου και ώρες: 18:00 έως 21:00. Όσον αφορά τις πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τελικές εξετάσεις και ηλεκτρονική εργασία και αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, διενεργείται δε με την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ «ΟΡΑΜΑ» και του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Το κόστος είναι 150 ευρώ και χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δίδονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, βιβλία και διδακτικό υλικό.
3) Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Αναπηρία μέσω Διαδικτύου.
Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και οργανώνεται υπό την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ και του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση για όλες τις μορφές αναπηρίας, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑΜΕΑ. Το υλικό βρίσκεται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί το δικό του ρυθμό μάθησης (ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ προβλέπονται και διαδικτυακές συναντήσεις με τους διδάσκοντες (σύγχρονη εκπαίδευση).
Συνολικά, οι ώρες που θα καλυφθούν είναι 300 και το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 200 ευρώ.
4) Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών για την αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων (ομαδική συμβουλευτική) με κόστος 100 ευρώ.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο κατάστημα της κ. Τούλας Αντωνιάδου, Πλ. Αγοράς 38, Αμύνταιο και ώρες: 10:00 έως 13:00 και μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2013.

Συντονιστής: Τούλα Αντωνιάδου
τηλέφωνο επικοινωνίας:  2386022965
Email: dimitraant1@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.