Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μπράβο Ελλάδα!!!



Την 2η θέση κατέλαβε η Εθνική Αντρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σβενς της Αυστρίας. Η Εθνική μας πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις έφτασε στον τελικό σημειώνοντας μεγάλες νίκες επί της Τσεχίας (3-1), Πορτογαλίας (3-1) και Λευκορωσίας (3-1). Εκεί αναμετρήθηκε με την κάτοχο του τίτλου Γερμανία.

Το φινάλε του συναρπαστικού τελικού βρήκε τους Γερμανούς να κατακτούν με 3-1 τον 6ο τίτλο τους στη σειρά, αλλά και την ελληνική ομάδα να φεύγει περήφανη και να εισπράττει γι’ άλλη μία φορά τον θαυμασμό. Δεν της αρκούσε το ασημένιο μετάλλιο, τα έδωσε όλα για την υπέρβαση και είχε τις ελπίδες της για τη νίκη, καθώς έγινε και η μοναδική ομάδα του τουρνουά, που δυσκόλεψε τόσο πολύ τους κορυφαίους της ηπείρου. Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή. Το τελείωμα της προσπάθειας στο ομαδικό ήταν αντάξιο της καταπληκτικής παρουσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε όλη τη διοργάνωση. Ο Παναγιώτης Γκιώνης (που σημείωσε τη μοναδική νίκη), ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο αναπληρωματικός Τάσος Ρηνιώτης έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού πινγκ πονγκ. Η 2η θέση, το πρώτο μετάλλιο στα χρονικά σε κορυφαία διοργάνωση ως εθνική ομάδα, ήταν άθλος, ήταν κατόρθωμα, που τίμησε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Η απονομή λίγα λεπτά αργότερα έφερε δάκρυα χαράς και ανατριχίλα για μία εξαιρετική παλιά φρουρά, που άξιζε να πάρει επιτέλους αυτό για το οποίο είχε μοχθήσει τόσο εδώ και πολλά χρόνια! 
Τα χειροκροτήματα, που ακούστηκαν παρατεταμένα στις εξέδρες του Multiversum Center στο Σβέσατ δεν ήταν μόνο για τους πρωταθλητές Γερμανούς, αλλά και για τους πανάξιους φιναλίστ, τους Έλληνες αθλητές, που προκάλεσαν τεράστια αίσθηση σε όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την εντυπωσιακή πορεία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! (www.httf.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.