Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ προσλήψεις αιτήσεις στο opekepe.gr

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε την προκήρυξη για τις 445 προσλήψεις που θα γίνουν εντός του 2013 ανέργων επιστημόνων και θα γίνουν μέσω προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, διάρκειας 800 ωρών σε 445 άνεργους επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης.


Συγκεκριμένα αντικείμενο της προκήρυξης του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προσλήψεις ,που παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr, αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, διάρκειας 800 ωρών σε 445 άνεργους επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα σε άνεργους γεωτεχνικούς (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους), τοπογράφους μηχανικούς και οικονομολόγους.

Για την συμμετοχή των ωφελουμένων στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.258,00 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο.

Κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετέχει στην Πράξη «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο καλείται:

Να συμπληρώσει και να υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής» από την Δευτέρα 14/10/2013 και το αργότερο μέχρι τις 29/10/2013 και ώρα 14.00

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» έχουν άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης και ειδικότερα άνεργοι γεωτεχνικοί (και συγκεκριμένα γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι των οποίων η εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό τομέα.
Εκτός των ανωτέρω, θα δοθεί έμφαση στην διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση:
•    των νέων
•    των γυναικών
•    των μακροχρόνια ανέργων,
•    καθώς και των ανέργων από ειδικές κοινωνικές ομάδες (άνεργοι από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού).

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης και υλοποίησης του ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας παρέχει στους εμπλεκόμενους στο σύστημα, Υπηρεσίες Υποστήριξης, οι οποίες αφορούν τους όρους και τις διαδικασίες υλοποίησής του από το Γραφείο Υποδοχής (HELP DESK), με στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 210 8802532, 210- 8802426, e-mail: zoi.kentrou@opekepe.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , argyro.kranidioti@opekepe.gr

Επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας: το συνολικό ποσό των 4.258,00 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου. Το εν λόγω ποσό προβλέπεται για κάθε ωφελούμενο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη συμμετοχή του στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας

Σκοπός του Προγράμματος που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων επιστημόνων εξειδικευμένων στα θέματα του αγροτικού τομέα.
Ειδικότερα, με το Πρόγραμμα αυτό αναμένεται, να επιτευχθούν ενδεικτικά οι ακόλουθοι στόχοι:
Βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων των ανέργων ΠΕ/ΤΕ Γεωτεχνικών (ήτοι, Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Δασολόγων), Τοπογράφων, Οικονομικών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας του αγροτικού τομέα.
Δυνατότητα των ανέργων Γεωτεχνικών, Τοπογράφων, Οικονομικών ΠΕ/ΤΕ, να έρθουν σε επαφή με μελλοντικούς εργοδότες τους (Αγροτικές Επιχειρήσεις) και να πείσουν για τις εργασιακές δυνατότητές τους
Εξυπηρέτηση του στρατηγικού στόχου της χώρας, ως μέλους της Ε.Ε., για διατήρηση και ενίσχυση της αγροτικής τεχνογνωσίας και της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και της ανασυγκρότησης της υπαίθρου

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής στο σύστημα διάρκειας 800 ωρών σε 445 άνεργους επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα σε άνεργους γεωτεχνικούς (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους), τοπογράφους μηχανικούς, οικονομολόγους.
Η συμμετοχή των ωφελουμένων στο σύστημα θα υλοποιηθεί και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει στην υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με βάση τους όρους που διέπουν την παρούσα Πρόσκληση

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους επιστήμονες και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» έχουν άνεργοι γεωτεχνικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, οικονομολόγοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
•    Να είναι κάτοχοι πτυχίων γεωτεχνικού (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου), τοπογράφου μηχανικού, οικονομολόγου από σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή να διαθέτουν σχετική βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους.
Ειδικότερα για τους οικονομολόγους απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό/διδακτορικό τίτλο σπουδών σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό τομέα ή βεβαιούμενη εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο.
Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας όπου απαιτείται από το ΔΟΑΤΑΠ.
•    Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
•    Για τους ανέργους επιστήμονες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε επαγγελματικές ενώσεις ή επιμελητήρια και δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων, να έχουν ατομικό/οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2013 (εισόδημα 2012) έως 5.000 €.
•    Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι πολίτες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει την Δευτέρα 14/10/2013 και λήγει την Τρίτη 29/10/2013, ώρα 14.00 μ.μ.
Κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετέχει στο Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας πρέπει:
A. να συμπληρώσει και να υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής» το αργότερο μέχρι την Τρίτη 29/10/2013 και ώρα 14.00.

Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικα΄΄, θεωρούνται εκπρόθεσμες και αποκλείονται.
Εφιστάται η προσοχή των νέων ανέργων επιστημόνων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της «Αίτησης Συμμετοχής». Σημειώνεται ότι η «Αίτηση Συμμετοχής» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75/Α/1986), όπως ισχύει.
Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μία αίτηση και για ένα μόνο νομό. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορρίπτεται.
Β. Να διαφυλάξει το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής του η οποία εμφανίζεται σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf) και στην οποία αναγράφεται ο «Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ).
Ο κωδικός αυτός είναι μοναδικός για κάθε «Αίτηση Συμμετοχής» και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας.

Κριτήρια επιλογής
Οι αιτήσεις συμμετοχής των δυνητικά ωφελούμενων θα ελεγχθούν ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας συμμετοχής.
Επιπλέον θα μοριοδοτηθούν οι άνεργοι επιστήμονες οι οποίοι είναι:
•    νέοι έως 30 ετών
•    γυναίκες
•    μακροχρόνια άνεργοι
•    άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας
•    προέρχονται από ειδικές κοινωνικές ομάδες (ή από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού)
Στον πίνακα που ακολουθεί, παρατίθεται αναλυτικά ο τρόπος βαθμολόγησης, με βάση τη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων:



ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΗΛΙΚΙΑ
30 ΕΤΩΝ
5
>50 ΕΤΩΝ
5
ΦΥΛΟ
ΓΥΝΑΙΚΑ
5
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΝΑ ΜΗΝΑ (ΕΩΣ 36 ΜΗΝΕΣ)
0.5
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΓΟΝΕΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
3
ΓΟΝΕΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 
2 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΚΝΟ
ΓΟΝΕΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

5
ΓΟΝΕΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΜΕΛΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%

5



Για τους Ωφελουμένους, οι οποίοι πληρούν περισσότερα του ενός κριτήρια η μοριοδότηση θα γίνεται αθροιστικά.

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται στο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιλογή των επιτυχόντων

Οι επιλεγέντες προς εγγραφή στο μητρώο ωφελούμενοι, δεσμεύονται να αποστείλουν στο Δικαιούχο τα εξής δικαιολογητικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών από την ημέρα δημοσίευσης των πινάκων κατάταξης:
-Φωτοτυπία Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή διαβατηρίου
-Τίτλος/Τίτλοι σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)
-Μεταπτυχιακός/διδακτορικός τίτλος σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) ή Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από προηγούμενους εργοδότες (αποκλειστικά και μόνο για τους οικονομολόγους προκειμένου να αποδείξουν την εξειδίκευση τους στον αγροτικό χώρο)
-Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
-Αντίγραφο εκκαθαριστικού η φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα 2012)
-Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν επιδοτούνται από άλλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
- Άδεια παραμονής και απασχόλησης στην χώρα μας
-Φωτοτυπία στοιχείων λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς και ΙΒΑΝ. Στο λογαριασμό ο ωφελούμενος πρέπει να είναι είτε ο αποκλειστικός δικαιούχος, είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.
- Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ 
Επιπλέον για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες
i) στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας ανήλικου/ανηλίκων τέκνων, τα οποία έχουν γεννηθεί εκτός γάμου ή προέρχονται από ακύρωση γάμου, είτε από υιοθεσία, προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων) από τα οποία να αποδεικνύεται ότι έχει αποκτήσει ή διατηρεί τη γονική μέριμνα και επιμέλεια του ως άνω τέκνου/ων.
ii) στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας οικογένειας, στην οποία υπάρχει άτομο με αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης υποβάλλεται πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα με τον οποίο να βεβαιώνεται η ανωτέρω αναπηρία.
iii) στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, υποβάλλεται πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (άρθρο 6 παράγραφος 2 Ν. 3454/2006).
Η υποβολή των δικαιολογητικών σύμφωνα με την προκήρυξη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ,μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή με συστημένη ταχυδρομική αποστολή (ταχυδρομείο ή courier) στη διεύθυνση Δομοκού 5, Αθήνα 104 45. Ο φάκελος θα φέρει την ένδειξη για το «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο».
Όσοι δεν υποβάλουν εγκαίρως δικαιολογητικά ή σε περίπτωση, που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή ή δυσανάγνωστα, δυσδιάκριτα και δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα δηλωθέντα στοιχεία, ή δεν είναι νομίμως επικυρωμένα, ο υποψήφιος θα απορρίπτεται και θα καλείται ο επόμενος κατά σειρά κατάταξης

www.dikaiologitika.gr

Αναλυτικά η προκήρυξη

























 



 


 
 

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.