Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ομιλία του Οδυσσέα Χατζάρα την 1η Μαΐου



Η σημερινή μέρα η 1η Μάη αποτελεί ημέρα μνήμης για αυτούς που έχασαν την ζωή τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Πέρασαν 128 χρόνια μετά την ιστορική απόφαση των εργαζομένων να προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στην λειτουργία και την συμπεριφορά των εργοδοτών.
Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι αφετηρία και σταθμός για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην πολιτική βαρβαρότητα, την ανεργία και τη λιτότητα.
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αναφορικά με τα εργασιακά, τα οικονομικά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η φετινή πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν κυβερνητικό σχεδιασμό ξεπουλήματος της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι, ένα στημένο παιχνίδι γύρω από τον όμιλο ΔΕΗ.
Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Αυτό μόνο με αγώνες, συγκροτημένα και συντονισμένα μπορεί να επιτευχθεί.

Όλοι μαζί μπορούμε.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.