Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Ε. Στάιου«Δεν πετροβολούν, παρά μόνο τα καρποφόρα δέντρα»
Πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Στάιου, με αφορμή τη συνέντευξη και την κάθοδό μου στις Δημοτικές εκλογές με τον Συνδυασμό του κ. Βοσκόπουλου, με αναγκάζει λόγω επωνυμίας να προβώ σε δηλώσεις προσωπικού χαρακτήρα, παρότι δεν το θεωρώ σκόπιμο στο πλαίσιο της κρίσιμης εποχής που διανύουμε, όπως και δεν επιθυμώ να σχολιάζω τον οχετό της ανώνυμης λασπολογίας που μεθοδευμένα εξαπολύεται σε βάρος μου από ομάδα συγκεκριμένων συμφερόντων και «κουκουλοφόρων» του διαδικτύου μέσα από διαδικτυακές ιστοσελίδες ενημέρωσης, μολονότι είναι γνωστό σε όλους ότι οι ευθύνες για τα προβλήματα του τόπου μας βαραίνουν αυτούς που άσκησαν εξουσία και λάμβαναν αποφάσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

 «Άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε» λέει ο λαός μας. Κάποιοι, λοιπόν, αντί να προβληματίζονται για την αδυναμία τους μετά από κοπιώδεις προσπάθειες να στελεχώσουν τον δικό τους Συνδυασμό, εγχείρημα το οποίο εγώ ως υποψήφια Δήμαρχος ολοκλήρωσα επιτυχώς, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, δυο φορές, το 2006 και το 2010, μου κάνουν «την τιμή» να ασχολούνται επιλεκτικά με τις συνεντεύξεις μου και να αναζητούν την «αλήθεια» στις πολιτικές επιλογές μου.
Αντί να θλίβονται για τη συμμετοχή τους  στην ομάδα που έχει διασπάσει τον προοδευτικό χώρο της Φλώρινας, ο οποίος παραδοσιακά στήριζε  το ΠΑΣΟΚ, με την διχαστική κάθοδό τους στις προηγούμενες εκλογές, και συνέπραξαν σε μια κίνηση που δημιούργησε ένα βαθύ τραυματικό χάσμα ανάμεσα σε ανθρώπους επί χρόνια συναγωνιστές και συντρόφους, εξαιτίας της εμμονής κάποιων τρίτων για παραμονή τους στην εξουσία με συνέπεια ακόμα και την απώλεια της Περιφέρειας, αυτοί, λοιπόν, ζητάνε τώρα και τα «ρέστα».
Αντί να ερυθριούν που η κριτική του Συνδυασμού τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν κενή περιεχομένου και ανύπαρκτη προς την Δημοτική αρχή, με συνεχείς παλινωδίες (π.χ. στις επιχορηγήσεις των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, τις οποίες κατά καιρούς υπερψήφιζαν ή καταψήφιζαν), με διαρκείς υπαναχωρήσεις (αμέτρητες φορές λέχθηκε δημόσια από ορισμένους η ρήση «δεν εννοούσα αυτό κ. Δήμαρχε», θα το θυμάται ο κ. Στάιος, εφόσον δεν ήταν ο ίδιος που το έλεγε), με αναίτιες διαφωνίες, ατεκμηρίωτες ενστάσεις και ανούσιες προσωπικές αντεγκλήσεις, και αντί να αναρωτιούνται γιατί και άλλα μέλη της ομάδας τους, της μείζονος μειοψηφίας, τους έχουν εγκαταλείψει εκφράζοντας την ίδια άποψη με εμένα, συνεχίζουν την επιθετική τακτική τους απέναντί μου.
Αντί να λογοδοτούν στους συμπολίτες μας για ποιους λόγους επέλεξαν να μπούνε «κάτω από την φτερούγα» του ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,  συμπαρασύροντας και όσους τους εμπιστεύτηκαν ή εγκλωβίστηκαν στον πρώην Συνδυασμό τους, και να πουν για ποιο λόγο δεν ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μου και με την ομάδα της ελάσσονος μειοψηφίας, μετά από σχετική συζήτησή μας τον Οκτώβριο του 2013, αλλά ούτε και με τον κ. Πετκάνη, παρά τις διαβουλεύσεις που, όπως πληροφορούμαι,  διεξήχθησαν, παρότι γνώριζαν ότι ο κ. Πετκάνης ως επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού θα συγκέντρωνε σε ενδεχόμενη κάθοδό του όλον τον πολιτικό μας χώρο, αναλώνονται στην κριτική μιας υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου, που η συνεργασία της δεν θα προσέθετε και τίποτε στον Συνδυασμό τους, όπως επικαλούνται.
Αντί να αναλογίζονται ότι η ευκολία αυτής της συνεργασίας με τον Βουλευτή τη Νέας Δημοκρατίας και η προθυμία των επικεφαλής («σαν έτοιμοι από καιρό») δημιουργούν στους συμπολίτες μας συνειρμούς και υπόνοιες και για προηγούμενες «αφανείς»  συνεργασίες, στις οποίες μπορεί ενδεχόμενα να υποθέσει κάποιος ότι οφείλεται και η απώλεια της έδρας από το ΠΑΣΟΚ(;), αλλά και για προσυμφωνημένες από καιρό εξελίξεις (γιατί άραγε θα ρίσκαρε ένας έμπειρος σε εκλογές Βουλευτής να αναζητάει υποψήφιους την τελευταία στιγμή, αν δεν υπήρχαν κάποιες διασφαλισμένες συμμαχίες;), ψάχνουν για καιροσκοπικές ασυνέπειες και «δεύτερες σκέψεις» στη δική μου ξεκάθαρη τοποθέτηση. 
Αναφορικά, λοιπόν, με τις δηλώσεις μου, είναι γνωστό ήδη ότι τα όσα αναφέρονται στην προεκλογική συνέντευξή μου στις 7-10-2010 βασίζονται σε δημοσιευμένη συνέντευξη του κ. Στρατάκη, όπως ορθά αντιγράφει ο κ. Στάιος: «που του αποδίδει ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Στρατάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του», την οποία επικαλέστηκα ως επίσημη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ, και αποτελούν αναφορές που έχουν αντικρουστεί δημόσια από τον κ. Βοσκόπουλο και έχουν καταρριφθεί ως ανυπόστατες.
Τέλος, τα όσα αναφέρω στην πρόσφατη συνέντευξή μου (16-4-2014) αποτελούν την προσωπική μου άποψη και τη δική μου αλήθεια, από την εμπειρία της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της όποιας κριτικής έχω ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια και την οποία θα συνεχίσω να ασκώ, γιατί εμένα, παρά τους ευσεβείς πόθους κάποιων, δεν με «κρατάει» κανείς δέσμια συναλλαγών, δοσοληψιών και ανταλλαγμάτων. Υπηρετώ με ευσυνειδησία και εντιμότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας από το 1999 ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Η αξιοπιστία και η πολιτική συνέπεια του καθενός μας θα κριθεί και πάλι από τους συμπατριώτες μας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπομονή ως τότε.

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φλώρινας

ΥΓ. Καλή προσωπική επιτυχία, κ. Στάιε. Είστε φέρελπις νέος και γνωρίζω ότι δεν ταυτίζεστε με τις απόψεις των φίλων σας, μην αναλαμβάνετε, λοιπόν, ευθύνες που έτσι κι αλλιώς δεν σας ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.