Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα στη Φλώρινα



Στην ακριτική Φλώρινα θα βρίσκεται  το Σάββατο 2 Μαΐου 2014 η Ευρωβουλευτής Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012 Ρόδη Κράτσα, στο πλαίσιο επίσκεψης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κλιμακίου υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Ν.Δ.
Η κα Κράτσα,  εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου -  η μόνη από τους εν ενεργεία Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα συμμετέχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τις ευρωεκλογές στις 12:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου [Μεγαρόβου 15].
Γεννημένη στη Ζάκυνθο, κοινωνιολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η Ρόδη Κράτσα είναι Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ευρωπαϊκή προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση, εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007, σημειώνοντας διπλή πρωτιά αφού για πρώτη φορά ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέλαβε το αξίωμα Αντιπροέδρου του Ε.Κ. και για πρώτη φορά Έλληνας Αντιπρόεδρος εξελέγη στην Α’ θέση. Εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος το 2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Αντιπρόεδρος χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών και εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διεθνείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου.
Η Ρόδη Κράτσα έδωσε μάχη  για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Πάντα παρούσα στις ελληνικές περιφέρειες, σε επαφή με τα επιμελητήρια, με κοινωνικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έχει προβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα πλεονεκτήματα και τα προϊόντα τους. Ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου έδωσε μάχη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.  Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επωφελείται με 271.022.397 ευρώ. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Δυτική Μακεδονία, το ποσοστό κοινοτικής συγχρηματοδότησης μπορεί να φθάσει μέχρι και 80%.Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) διατίθενται 251.767.122 ευρώ στοχεύοντας στην καινοτομία, την έρευνα, το ψηφιακό θεματολόγιο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) διατίθενται 19.255.275 ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.