Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

2ο μάθημα για τον κριτικό γραμματισμό



Την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Σωφρόνη Χατζησαββίδη, Καθηγητή Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Ελληνικής Γλώσσας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., έναν διακεκριμένο πανεπιστημιακό δάσκαλο με πλούσιο και πολύ αξιόλογο επιστημονικό έργο.

Ο κ. Χατζησαββίδης, γνωστός από την πολυετή προσφορά του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, του οποίου διετέλεσε και Πρόεδρος, προσφέρθηκε να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα του Ομίλου Γλώσσας και Λογοτεχνίας και προσήλθε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη Φλώρινα, όπου παρουσίασε το θέμα «Τεχνικές επαναδιατύπωσης του κειμένου» στο πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού και των Νέων Προγραμμάτων για τη γλωσσική διδασκαλία. Στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του διατύπωσε χρήσιμες και εφαρμόσιμες διδακτικές προτάσεις για τη βελτίωση του γραπτού λόγου των μαθητών με συγκεκριμένα παραδείγματα και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των μελών του Ομίλου.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν και σε αυτό το μάθημα πολυπληθής και ενθουσιώδης. Περισσότεροι από 200 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές από όλη τη Δυτική Μακεδονία και κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εργασίες, παρά το δριμύ ψύχος και την κακοκαιρία.
Οι διοργανωτές ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, που διευκολύνει την πραγματοποίηση του Προγράμματος, και για την άψογη εξυπηρέτηση που μας προσφέρει.
Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19-12-2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά,  Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας με θέμα «Ο θαυμαστός κόσμος των παραμυθιών και το θαύμα των Χριστουγέννων» και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Φλώρινα, 12 Δεκεμβρίου 2012
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Άννα Πολατίδου
Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.