Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για απολύσεις στις επιχειρήσεις ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣΣε νέες απολύσεις εργαζομένων προχώρησαν οι επιχειρήσεις ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών, στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.

Η επιχείρηση ΤΟΤΤΗΣ, που απασχολεί πλέον περίπου 200 εργαζόμενους και εκβιαστικά τους έχει επιβάλει εδώ και πολύ καιρό εκ περιτροπής εργασία, προέβη πρόσφατα σε έξι απολύσεις. Αντίστοιχα η επιχείρηση ΠΑΜΗ, που απασχολεί 35 εργαζόμενους, απέλυσε έναν εργαζόμενο, ενώ δεν έχει πληρώσει δεδουλευμένα πάνω από 3 μήνες.
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία ανατρέπει συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης - αορίστου χρόνου, επιβάλλοντας 4ωρα και εκ περιτροπής εργασία και μειώνοντας μισθούς.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί αφήνει ασύδοτη την εργοδοσία να επιδίδεται σε όργιο τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
1. Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2. Να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Σπύρος Χαλβατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.