Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για απολύσεις στις επιχειρήσεις ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ



Σε νέες απολύσεις εργαζομένων προχώρησαν οι επιχειρήσεις ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών, στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.

Η επιχείρηση ΤΟΤΤΗΣ, που απασχολεί πλέον περίπου 200 εργαζόμενους και εκβιαστικά τους έχει επιβάλει εδώ και πολύ καιρό εκ περιτροπής εργασία, προέβη πρόσφατα σε έξι απολύσεις. Αντίστοιχα η επιχείρηση ΠΑΜΗ, που απασχολεί 35 εργαζόμενους, απέλυσε έναν εργαζόμενο, ενώ δεν έχει πληρώσει δεδουλευμένα πάνω από 3 μήνες.
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία ανατρέπει συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης - αορίστου χρόνου, επιβάλλοντας 4ωρα και εκ περιτροπής εργασία και μειώνοντας μισθούς.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί αφήνει ασύδοτη την εργοδοσία να επιδίδεται σε όργιο τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
1. Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2. Να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Σπύρος Χαλβατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.