Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας



Φίλοι και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας με επικεφαλής το βουλευτή Θανάση Γερμανίδη στηρίζοντας και έμπρακτα την πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω- χαρίζω- γιορτάζω», σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, παρέδωσαν στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κ. Ρόζα ρούχα και τρόφιμα. 

Ο Θανάσης Γερμανίδης στις δηλώσεις του είπε: «ως βουλευτής αλλά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στα πλαίσια των δομών αλληλεγγύης που αναπτύσσει στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα τώρα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων είναι πιο μελαγχολικός από τις περασμένες χρονιές. Η κρίση, η λιτότητα και η επίθεση στην κοινωνία έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Σε μια βαθιά πληττόμενη κοινωνία όπως είναι η ελληνική στον καιρό των Μνημονίων, είναι σε όλους και όλες προφανής η αναγκαιότητα δημιουργίας, ενίσχυσης και στήριξης δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η αλληλεγγύη για εμάς, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της και προβάλλοντας αιτήματα για πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, αφετέρου χτίζει κινηματικές δομές αυτοοργάνωσης. Η κρίση ας γίνει ευκαιρία να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε συλλογικές δομές που αν το παλέψουμε μπορεί να είναι εικόνες από το μέλλον».

1 σχόλιο:

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.