Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ανίκανο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να σχεδιάσει τις αναγκαίες τροπολογίες για την εφαρμογή του Ν.4015/2011



Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, Γεώργιος Γιαννιτσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τροπολογία του νόμου 4015 περί παράτασης στη μετατροπή των δευτεροβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων (ΕΑΣ) σε πρωτοβάθμιους (ΑΣ), δήλωσε το εξής:

Εδώ και 6 μήνες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδειξε ότι είναι ανίκανο να σχεδιάσει τις αναγκαίες τροπολογίες για την εφαρμογή του νόμου 4015/2011. Έρχεται τελευταία στιγμή να δώσει έναν χρόνο παράταση για την εφαρμογή του νόμου ενώ έχει δεχτεί ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υποστεί τις απαραίτητες διορθώσεις και τροποποιήσεις. Στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και ο αγροτικός τομέας, αλλά και οι αλλαγές που επέρχονται ενόψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν πολιτική προς όφελος των ιδίων παραγωγών αλλά και των συλλογικών προσπαθειών που κάνουν μέσω Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Αντίθετα, συνωμοτούν και σχεδιάζουν με γνώμονα το δικό τους όφελος. Το ΥΠΑΑΤ νομιμοποιεί μια παράνομη διοίκηση και η ΠΑΣΕΓΕΣ αποδέχεται την ανυπαρξία της αγροτικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Απροστάτευτος πλέον και χωρίς εκπροσώπηση ο παραγωγός της ελληνικής υπαίθρου πρέπει να αντιμετωπίσει τις αλλαγές σε φορολογικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο.
Είναι απολύτως αναγκαίο να παρέμβει πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας και να πάρει την γενικότερη ευθύνη της οργάνωσης του αγροτικού τομέα, διότι ακόμα και σήμερα τον επικαλείται ενώπιον όλων των Ελλήνων πολιτών, ως το μεγαλύτερο «όχημα» εξόδου της χώρας από την κρίση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.