Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγραφές στην Ακαδημία Πολιτών Αμυνταίου



Α΄ ΚΥΚΛΟΣ (Οκτώβριος – Ιανουάριος)
Θεματική Ενότητα:
ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
Η Ακαδημία των Πολιτών (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα ανοικτά λαϊκά πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, AMYNTAIO, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΛΟΣ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΗΒΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΟΛΥΒΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ), ΠΑΡΓΑ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΟΥΦΛΙ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΦΑΛΗΡΟ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,) για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
Σημείωση: Στις περιοχές στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της Ψυχολογίας θα συνεχιστούν κανονικά οι διαλέξεις από τον Οκτώβριο (Αίγινα, Άργος, Γιάννενα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Νάουσα, Ξάνθη).
Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στον γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.
* Τα έσοδα διατίθενται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.
Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών για το νέο έτος, που διενεργούνται υπό την εποπτεία του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:
Α) Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες. (Δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις – κόστος: 50 €). Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Β) Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις).
Οι δέκα in vivo τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις είναι κοινές με το Α΄ Επίπεδο. Όσον αφορά τις πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τελικές εξετάσεις και ηλεκτρονική εργασία και αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, διενεργείται δε σε συνεργασία με το ΚΕΚ «ΟΡΑΜΑ». Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δίδονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, βιβλία και διδακτικό υλικό. (κόστος: 150 €).
Γ) Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Αναπηρία μέσω Διαδικτύου.
Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και οργανώνεται σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ. Περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση για όλες τις μορφές αναπηρίας, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑΜΕΑ. Το υλικό βρίσκεται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί το δικό του ρυθμό μάθησης (ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ προβλέπονται και διαδικτυακές συναντήσεις με τους διδάσκοντες (σύγχρονη εκπαίδευση). Συνολικά, οι ώρες που θα καλυφθούν είναι 300. (Ετήσιο κόστος: 200 €). Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Δ) Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών για την αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων (ομαδική συμβουλευτική) (κόστος 100 ευρώ).
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας (Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου):
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: 22510-54739 email: academy@aigaion.org
Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941-657.126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941-657.145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
& 18:00-21:00 (6940-410.141)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.