Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανταλλαγή μαθητών μεταξύ του Βισμπάντεν της Γερμανίας και του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας



Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 επισκέφτηκε την πόλη μας μια ομάδα μαθητών από την πόλη του Βισμπάντεν της Γερμανίας, με αφορμή το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, και η διαμονή τους θα διαρκέσει έως και το Σάββατο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας με θερμή υποδοχή από τους  μαθητές του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι αργότερα θα ταξιδέψουν στο Βισμπάντεν ανταποδίδοντας την επίσκεψη.
Δόθηκαν στους μαθητές ερωτηματολόγια σχετικά με την πόλη της Φλώρινας αλλά και την ιστορία της και αφού ξεναγηθούν θα απαντήσουν στις ερωτήσεις για να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας. Ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης από την μεριά των επισκεπτών και ο κ. Τάσος Μπατμάς από την μεριά της φιλοξενίας ήταν άψογα οργανωμένοι και η πρώτη επαφή έληξε σε ένα φιλικότατο κλίμα.   
Γιάννης Αντωνιάδης, επικεφαλής της αποστολής
Πραγματοποιούμε ένα πρόγραμμα το οποίο μας έχει αναθέσει η πόλη του Βισμπάντεν, πρωτεύουσα του κράτους της Έσσης, με 280.000 κατοίκους και το οποίο απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος Φλωρινιωτών από τα περίχωρα που εργάζονται εκεί εδώ και περίπου 40 χρόνια. Μέσω τηλεφώνου με ρώτησαν αν μπορώ να βρω έναν χώρο για να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.
Είναι, δηλαδή, μια ανταλλαγή νέων στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προσπαθειών να νιώσουν τα παιδάκια ότι είναι ευρωπαία. Στο σχολείο στο οποίο ακόμα εργάζομαι υπάρχουν Γερμανοί καθηγητές που διδάσκουν παιδιά από 30 περίπου εθνικότητες από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν στην πόλη μας και αρχίζουν να νιώθουν Ευρωπαίοι αλλά δεν σιγουρεύονται. Γι’ αυτό μας ανέθεσε η πόλη να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο.
Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας κ. Τάσο Μπατμά για την οργάνωση και τη φιλοξενία. 
Τάσος Μπατμάς  Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας
Στα πλαίσια του προγράμματος του κρατιδίου της  Έσσης υλοποιήσαμε το πρόγραμμα της ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο του Βισμπάντεν. Μας επισκέφτηκαν 23 μαθητές από τη Γερμανία  και εμείς με τη σειρά μας θα τους επισκεφτούμε το Δεκέμβριο με μια ομάδα 24 μαθητών της Α’ και Β΄ Γυμνασίου. Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Αντωνιάδη ο οποίος προτίμησε να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό σε σχολείο της πόλης μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.