Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Φάρμακα στο Δήμο Πρεσπών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής



Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε», παραδόθηκαν στα ιατρεία της Πρέσπας, στο πλαίσιο του 12ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που υλοποίησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού εμπίπτει στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με τον ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», η οποία ξεκίνησε ως συλλογή φαρμάκων τον Ιούνιο του 2012 σε δήμους της Αττικής και όλης της Ελλάδας, σε ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.
Από τα συλλεχθέντα φάρμακα,  120 κιβώτια ετοιμάστηκαν από τους εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και παραδόθηκαν στα συνοριακά χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς, σε όλη την ακριτική ζώνη ως το Νεστόριο, τα Κορέστεια, την Κρυσταλλοπηγή, τις Πρέσπες και στα ορεινά χωριά του Μετσόβου Χρυσοβίτσα, Μηλιά και Ανήλιο. 
Το 12ο Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) με τη συμμετοχή του νεοεκλεγέντος Προέδρου της ΕΚΕ κου Στέφανου Φουσα. 
Η δράση υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους ΟΤΑ και τους Ιατρικούς Συλλόγους Ιωαννίνων,  Καστοριάς κι Φλώρινας, με αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφεριάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κου Δ. Ηλιάδη και των Δημάρχων.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, τους οποίους ενημέρωσε για τις ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό, για την απουσία γιατρών στην Πρέσπα τα σαββατοκύριακα, καθώς και για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην περιοχή, γεγονός που υποχρεώνει τους ασθενείς να μεταφέρονται με ίδια μέσα στο Νοσοκομείο, με όποιες συνέπειες για την υγεία τους.
Λαιμός, 10 Απριλίου 2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.