Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Σοφία Βέμπο: Φωνή Ελληνίδας» με τη Μελίνα Μποτέλη



Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στην μεγάλη Ελληνίδα, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40 ,αλλά και των επόμενων δεκαετιών .Η θρυλική καριέρα της ,η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση. 

Το 2013 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη της καριέρας της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Οι υπέροχες συνθέσεις του Κώστα Γιαννίδη,Μιχάλη Σογιούλ,Λεό Ραπίτη,Μενέλαου Θεοφανίδη ,Μάνου Χατζιδάκι,σε στίχους του συντρόφου της στη ζωή και την τέχνη Μίμη Τραιφόρου,καθώς και των Αλέκου Σακελλάριου,Χρήστου Γιαννακόπουλου,έγιναν τραγούδια κλασσικά και σήμερα απόλυτα επίκαιρα.
Δημιουργός και ερμηνεύτρια  της παράστασης ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ είναι η πρωταγωνίστρια του Θεάτρου και της τηλεόρασης Μελίνα Μποτέλλη .Συνοδεύεται στο πιάνο από την σολίστ με τη διεθνή καριέρα και βραβεύσεις Γιάννα Λύκοβα.
Να σημειώσουμε πως η μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη διαθέτει τη σπάνια για γυναίκα φωνή,φυσικής κοντράλτο,όπως ακριβώς η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που ξεχώρισε από τις τραγουδίστριες της εποχής της για την μπάσα φωνή της.
Η Μελίνα Μποτέλλη ερμήνευσε για πρώτη φορά τραγούδια της ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ το 1998 με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Αλκη Μπαλτά.Στο τέλος της δίωρης συναυλίας τραγούδησε σe επανάληψη το ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το κοινό όρθιο τραγουδούσε μαζί της.
Το 1999 με την συμφωνική ορχήστρα Βόλου υπό τον Συμεών Κόγκαν και  με την συμφωνική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης και πάλι υπό τον Άλκη Μπαλτά το 2008 σε συναυλία ,όπου στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια  τιμήθηκε η Εθνική μας Αντίσταση.Πλήθος κάθε φορά οι ενθουσιασμένοι και συγκλονισμένοι θεατές.Το φθινόπωρο του 2011 με τη μόνιμη πια συνεργάτιδα της πιανίστα Γιάννα Λύκοβα παρουσίασε την παράσταση ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και στη ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ.
Η μουσική-θεατρική παράσταση ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ,είναι ιδέα ,συγγραφή κειμένων,σκηνοθεσία,φωτισμούς,video και αφήγηση Μελίνας Μποτέλλη.
Η πρεμιέρα της έγινε στη Δράμα και ακολούθησαν παραστάσεις στα δημοτικά θέατρα των πόλεων Ελευθερούπολης ,προσοτσάνης ,Καλαμαριάς,Χρυσούπολης και στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης όπου οι παραστάσεις ήταν sold out.
Να σημειώσουμε πως την περίοδο αυτή η Μελινα Μποτέλλη πρωταγωνιστεί στις τηλεοπτικές σειρές ΑΠΩΝ και ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ του MEGA που κρίθηκαν από το κοινό σαν κλασσικά έργα.

Γενική είσοδος 7 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6937092600

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σάββατο 20 Απριλίου 2013 ΏΡΑ 7 μμ
Στο Θέατρο ΦΣΦ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.