Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο πολικός χορός της εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ



Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε  στο Αμύνταιο το Σάββατο 6 Απριλίου, ο πολιτικός χορός της εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ, όργανο του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ.

Ο χορός της εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε χορός αλλά μια πολιτική εκδήλωση συσπείρωσης των αποκαλούμενων εθνικά μακεδόνων, όπως τόνισε στη δήλωση του ο υπεύθυνος της εφημερίδας και μέλος του προεδρείου του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ Ιωάννου Δημήτριος.
Βέβαια, φέτος είχε λιγότερο κόσμο απ’ ότι πέρυσι, κι εδώ ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Για την εκδήλωση μίλησε ο ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, υπεύθυνος της εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ , μέλος του προεδρείου του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους της εφημερίδας και απάντησε σε ερωτήσεις. 
Η ΔΗΛΩΣΗ
Μαζευτήκαμε σήμερα, τρίτη χρονιά στη σειρά, για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της εφημερίδας μας στην Ελλάδα ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ, η οποία αν και πολλοί περίμεναν ότι δεν θα πετύχει ως προσπάθεια, είναι τα τρίτα της γενέθλια. Ο χορός που κάνουμε σήμερα δεν είναι ένας οποιοσδήποτε χορός. Είναι ένας πολιτικός χορός, ένας χορός πολιτικοποίησης των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τον πυρήνα που λέγεται ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. Και η ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ  ως όργανο του, προσπαθεί να ενημερώνει, να δίνει τις πληροφορίες αυτές που το Ελληνικό κράτος με όλα τα μέσα κρύβει από τον Μακεδόνικο πληθυσμό στην Ελλάδα και πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βραδιά και εύχομαι να συνεχιστεί έτσι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εφημερίδας σας, τα ζητήματα που διαπραγματεύεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εφημερίδα έχει ως στόχο να δώσει κάποια στοιχεία της ιστορίας τα οποία αποκρύβονται, κάποια στοιχεία της γλώσσας μας τα οποία αποκρύβονται, έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους εθνικά Μακεδόνες που επί χρόνια ήτανε διασκορπισμένοι και εγκλωβισμένοι στις κοινωνίες τους και πιστεύουμε ότι το πετυχαίνουμε αυτό όλο και περισσότερο. Όλο και περισσότερο κόσμος και κυρίως η νεολαία είναι κοντά μας και μ’ αυτό το σκοπό συνεχίζουμε και παραπέρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την επιστολή του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Μελίτης Παναγιώτη Αναστασιάδη με την οποία ζητάει να διδάσκεται η λεγόμενη Μακεδονική γλώσσα στα σχολεία , ποια είναι η άποψη σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να φύγει ο φόβος και από τους υπόλοιπους πρόεδρους των διαμερισμάτων και να κάνουν και αυτοί την ίδια αίτηση προς τις αρχές του τόπου και να απεγκλωβιστεί πλέον η Ελλάδα από τον Μεσαίωνα που ζει και να μπει πραγματικά στην Ευρώπη όπου όλοι έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα, ανεξαρτήτως όπως λέει και το άρθρο 2122 της σύμβασης της Ευρώπης και των γλωσσών, όπου όλοι έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται τη γλώσσα τους ανεξαρτήτως αν αυτή είναι αναγνωρισμένη ή όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόκειται να κάνετε κάποιο δημοψήφισμα γι’ αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν έχουμε κάτι τέτοιο προς το παρόν.

Αναδημοσίευση από: parathrhthsflorina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.