Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οι εγκρίσεις του προγράμματος ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ



Συνολικά 333 τελικά οι εγκρίσεις για το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ για το 2012, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 5,3 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση του ΕΛΓΑ. προχώρησε στην έγκριση του προγράμματος του 2012, που αναφέρεται σε επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβρόχινων μεμβρανών σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου και αφορά τις Περιφέρειες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
Βάσει της υπ’ αριθμ  30/04-04-2013 Απόφασης του ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α., εγκρίθηκαν 333 αιτήσεις παραγωγών. Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ (αντιστοιχεί σε εγκαταστάσεις ενεργητικής προστασίας επί 4.202 στρεμμάτων). Να σημειωθεί ότι, αν και ο συνολικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του 2012 έφθανε τα 10 εκατ. ευρώ, το τελικό διαμορφωμένο ύψος των 5.3 εκατ. € κρίνεται ικανοποιητικό, λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κρίσης.  

Υπενθυμίζουμε ότι για το πρόγραμμα του 2011 ο Οργανισμός είχε εγκρίνει 347 αιτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων και το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανερχόταν σε 5.050.000 €. 
Τέλος, ενημερώνονται οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας, για την πρόσθετη υπηρεσία, που θα παρέχεται αχρεωστήτως σε αυτούς από έμπειρους γεωτεχνικούς των Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, μετά την παραλαβή των ατομικών ειδοποιητηρίων και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη εργασιών εγκατάστασης, πρέπει απαραιτήτως να λάβουν γνώση ενυπόγραφα ενώπιον του τοπικού Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α., των προδιαγραφών των  υλικών και εγκαταστάσεων, όπως αυτές περιγράφονται στις υπ’ αριθμ. 131/19-07-2012 και 189/15-11-2012 Αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α.
 Η παραλαβή των συστημάτων ενεργητικής προστασίας θα πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013  εκτός και αν με νεώτερη απόφαση του ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. και για σοβαρούς λόγους που πιθανώς θα προκύψουν προβλεφθεί παράταση
(Η ονομαστική κατάσταση των δικαιούχων επιχορήγησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. – www.elga.gr - στο παράθυρο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ > ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.