Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ολοκλήρωση της 2ης συνάντησης του έργου Πράσινο Σκάφος



Συμμετοχή του Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Πρεσπών στην 2η Συνάντηση του  Έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT», που διοργανώθηκε από τον όμορο Δήμο Liqenas της Αλβανίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013, στο Δημαρχείο Liqenas, η 2η επίσημη Συνάντηση του Έργου με τίτλο: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος (Ηλιακά Σκάφη)», παρουσία των δύο Δημάρχων και της ομάδας υλοποίησης του Έργου.
Στο πλαίσιο της Συνάντησης, η οποία  είχε καθαρά τεχνικό χαρακτήρα, παρουσιάστηκε η εξέλιξη του Έργου, μέσα από το οποίο θα γίνει η προμήθεια τριών σκαφών συνολικά (δύο για το Δήμο Πρεσπών και ένα για το Δήμο Liqenas), ως προς τις δράσεις που έχουν είτε υλοποιηθεί είτε πρόκειται να υλοποιηθούν. Παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του έργου www.green-boat.eu, όπως επίσης και άλλες δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας. Όλες οι δράσεις του έργου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2014.
Η Συνάντηση αυτή αποτέλεσε την δεύτερη επίσημη Συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και θα ακολουθήσουν κι άλλες, τόσο τεχνικοοικονομικού χαρακτήρα, όσο και δημοσιότητας και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μακροπρόθεσμος στόχος του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» είναι η συνολική ανάπτυξη της περιοχής Πρεσπών (και από τις δύο πλευρές των συνόρων), μέσω της βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και της ενίσχυσης του προφίλ των Πρεσπών ως τουριστικού προορισμού, μέσα από μια συνεχή προώθηση της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς των Πρεσπών.  

Δήμος Πρεσπών
Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.