Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η.



Κύριε Πρόεδρε
Οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων με τα μνημόνια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, ήταν καταστροφικές για τους εργαζόμενους αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Η ΔΕΗ ΑΕ εφάρμοσε σε πολλές περιπτώσεις κατά γράμμα τις μειώσεις των μισθών των μονίμων υπαλλήλων στην επιχείρηση,αλλά τήρησε τις δεσμεύσεις της για τη μη μείωση των μισθών του έκτακτου προσωπικού της επιχείρησης, που όμως καλύπτει πάγιες και διαρκής ανάγκες εργασίας. 
 Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αυτό άλλαξε ξαφνικά και η επιχείρηση για να εξοικονομήσει ενδεχομένως πόρους αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις και να εφαρμόσει το ίδιο καθεστώς σε σχέση με πολλές άλλες επιχειρήσεις της χώρας. Αυτό όπως καταλαβαίνεται είναι καταστροφικό για την επιχείρηση διότι διαταράσσει την κοινωνική συμφωνία που είχε όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση με την τοπική κοινωνία.
 Επιπρόσθετα μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων αυτών, μειώνει τους πόρους και τα ανταποδοτικά οφέλη που έχει η τοπική οικονομία από την απασχόληση τους και τα οφέλη της επιχείρησης θα είναι πολύ λιγότερα από τις προσδοκώμενες μειώσεις των μισθών σε σχέση με το κοινωνικό κόστος από την εφαρμογή του μέτρου αυτού.
Το εποχιακό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις έχει όλα τα χαρακτηριστικά των μονίμων υπαλλήλων της ΔΕΗ αφού καλύπτει εξειδικευμένες θέσεις σε όλες τις βάρδιες,  με μεγαλύτερο ζήλο ενδεχομένως και από το μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ.

Η απόφαση για τη μείωση των μισθών είναι καταστροφική για την επιχείρηση, δημιουργεί αναταραχή στην κοινωνία και κατατάσσει πλέον την επιχείρηση όχι στο υψηλότερο επίπεδο που είχε ως σήμερα αλλά σαν μια επιχείρηση που μοναδικός της στόχος είναι το όφελος και η κερδοφορία,  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην εικόνα της στην τοπική κοινωνία.

Κύριε Πρόεδρε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή και θα επαναφέρετε τις εργασιακές σχέσεις του έκτακτου προσωπικού στα πρωτύτερα επίπεδα του μνημονίου, υπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους της χώρας.
 

 ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
           
1. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

2. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.