Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπόμνημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α-Β/βαθμιας Εκπαίδευσης στον Α. Τσίπρα



ΘΕΜΑ : Υπόμνημα προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Σε συνέχεια της πρόσκλησης που μας απευθύνατε με το από 6/1/2013 Δελτίο Τύπου του Γραφείου σας, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα στην πόλη μας, σας καταθέτουμε τους παρακάτω προβληματισμούς μας:

Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας στην πλημμελή και άδικη αντιμετώπιση της παιδείας από την πλευρά της Πολιτείας.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των σχολείων της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι η στελέχωσή τους με δάσκαλους και καθηγητές. Θέσεις φιλολόγων, μαθηματικών και καθηγητών Αγγλικών εξακολουθούν να παραμένουν κενές σε πολλά σχολεία, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα στα σχολεία αυτά, είτε δε διδάσκονται καθόλου, είτε γίνεται προσπάθεια από τους υπάρχοντες δάσκαλους και καθηγητές να καλύψουν τα κενά, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Αλλά οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε σταματούν εκεί.  Χαρακτηριστικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Αμυνταίου, ένα σχολείο κόσμημα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν τοποθετηθεί  μέχρι τώρα οι περισσότεροι  καθηγητές Μουσικής !!!   Ζητάμε λοιπόν τη άμεση κάλυψη των όλων των κενών θέσεων στα σχολεία για να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.
Η συνεχής μείωση των κονδυλίων χρηματοδότησης της πολιτείας προς τις σχολικές επιτροπές καθιστά προβληματική τη λειτουργία των σχολείων και υποβαθμίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στην δωρεάν εκπαίδευση. Τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τα περιορισμένα αυτά κονδύλια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς ελλείψεις σε όλα τα σχολεία. Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή για τη λειτουργία των σχολείων, αφού οι φόροι που έχουμε ήδη αποδώσει προς το κράτος θα πρέπει να διατεθούν για αυτό το σκοπό.
Όσον αφορά στη θέρμανση των σχολείων του νομού μας, απαιτούμε την παροχή αποφορολογημένου πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα σχολεία του νομού, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν φαινόμενα έλλειψης πετρελαίου καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Είναι παράλογο τα σχολεία της ακριτικής περιοχής μας, με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται σχολικές μονάδες της Κρήτης και της Ρόδου. Δε ζητάμε να μειωθούν τα κονδύλια άλλων περιοχών για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες. Ζητάμε επιπλέον κονδύλια για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο.
Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, αλλά και επιφυλασσόμαστε ότι θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κρίνουμε κατάλληλες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δωρεάν εκπαίδευση.
Το χρωστάμε στο μέλλον των παιδιών μας …..
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.