Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Bloomberg: Αύξηση του HIV στην Ελλάδα λόγω της κρίσης χρέους



Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του HIV, ειδικά στους χρήστες ναρκωτικών, που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις επιδημίας στη χώρα,  καταγράφοντας και τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει άρθρο του Bloomberg.
Η μειωμένη χρηματοδότηση των σχετικών οργανισμών καθιστά αδύνατη την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των χρηστών ενώ παράλληλα, το ιατρικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό των νέων κρουσμάτων.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες» δήλωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιωρή σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Bloomberg και πρόσθεσε ότι «άν δεν πάρουμε περισσότερα χρήματα, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο».
Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι μέσα σε δύο χρόνια 35πλασιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό HIV, μια εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ οι οικονομικοί του πόροι συρρικνώνονται.
Τέλος, το Bloomberg γράφει ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 και προσθέτει ότι η Ελλάδα είχε τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.