Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συναντήσεις Π. Κουρουμπλή και Θ. Γερμανίδη με φορείς του Νομού



Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο τοπικός βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης συναντήθηκαν την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου,

καθώς και με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού Φλώρινας. Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους Νομαρχιακούς Συλλόγους ΑμεΑ Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, ενώ επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης &  Κατάρτισης, το Ειδικό Σχολείο, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Γ.Ν. Φλώρινας (πρ.ΚΕΚΥΚΑμεΑ), το ΚΕΔΔΥ και το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμυνταίου (Κ.Α.Φ.Κ.Α.). Τέλος είχαν επαφές με εκπροσώπους της «Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα», της «Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και περιχώρων» και του «Συλλόγου Θρακιωτών Φιλώτα»
Μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη διατήρηση των τμημάτων στη Φλώρινα και  τη Δυτική Μακεδονία και δεσμεύτηκε να βοηθήσει ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι το πανεπιστήμιο συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη αλλά το πολυσχιδές και ουσιαστικό έργο τους σε μια από τις πύλες της Ελλάδος υπερασπίζετε την ανάγκη παραμονής και αυτοδύναμης ανάπτυξης του.
Κοινή διαπίστωση και των δύο βουλευτών από τις επαφές τους με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και των προνοιακών ιδρυμάτων της περιοχής είναι η πλήρης εγκατάλειψή τους στην τύχη τους από τη πλευρά του κράτους και οι τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται. Δραματική είναι η έκκληση για προμήθεια πετρελαίου, προκειμένου να εξασφαλιστούν και οι ελάχιστες λειτουργίες των μονάδων. Για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Ε.Κ.Μ τα ζητήματα των ΑμεΑ αλλά και όλων των ευπαθών ομάδων είναι ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας, τονίζοντας συγχρόνως ότι ιδεολογική και πολιτική βάση αποτελεί η αρχή: μια κοινωνία είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυρό καθιστά το πιο αδύναμο μέλος της.
Τελειώνοντας την επίσκεψή του στο Νομό Φλώρινας ο Π.Κουρουμπλής υπογράμμισε την εγκατάλειψη της ακριτικής περιοχής που έπρεπε να ενσαρκώνει το πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδος.
Φλώρινα, 11 Ιανουαρίου 2013
Δελτίο Τύπου
Πολιτικού Γραφείου Βουλευτή Θ. Γερμανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.