Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του 43χρονου Υπαρχιφύλακα



Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου Αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, από πυρά Αλβανών κακοποιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατά την επιχείρηση αστυνομικού ελέγχου.

Τραγικά περιστατικά, όπως αυτό, φανερώνουν, για ακόμη μια φορά την αδιαφορία και την αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πάρει τα αναγκαία μέτρα και να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων όρων για την ασφαλή άσκηση του έργου των αστυνομικών δυνάμεων. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των αστυνομικών σωμάτων, ιδίως σε φυλασσόμενες περιοχές υψηλού δείκτη επικινδυνότητας και δυσμενών καιρικών συνθηκών, πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί από το κράτος, ώστε ποτέ ξανά κανένας αστυνομικός υπάλληλος να μη θυσιαστεί, προκειμένου να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια του άτυχου Αστυνομικού και να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές των όρων άσκησης του δύσκολου έργου των αστυνομικών υπαλλήλων, ιδίως σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα σύνορα, στα οποία συνέβη το θλιβερό συμβάν.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.