Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Σύλλογος Φλωρινιωτών Στουτγάρδης και περιχώρων "ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ"Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Στουτγάρδης και περιχώρων «Αγαθάγγελος» ιδρύθηκε στη Στουτγάρδη στις 09.06.2013, με σκοπούς:

-Τη διατήρηση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Φλώρινας και την προβολή της στη γερμανική κοινωνία
-Τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων όλων των Φλωρινιωτών και τη μετάδοσή τους στις μελλοντικές γενιές
-Τη συνεργασία με όλους τους μακεδονικούς συλλόγους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, αλλά και στο πλαίσιο της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης και της Επιτροπής παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου
-Τη συνεργασία με φορείς, οργανισμούς και συλλόγους του νομού Φλώρινας, με σκοπό την πνευματική, πολιτιστική, λαογραφική και τουριστική προβολή του νομού Φλώρινας στην ευρύτερη περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης

Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός και ανιδιοτελής, δεν επιδιώκει ίδιους οικονομικούς στόχους και επιδιώκει αποκλειστικά και άμεσα κοινωφελείς σκοπούς. Οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς που προβλέπονται στο καταστατικό και τα μέλη του δεν οικειοποιούνται τα μέσα και τα οφέλη του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος είναι ανεξάρτητος από θρησκευτικούς και πολιτικούς θεσμούς και κρατάει σαφείς διαχωριστικές αποστάσεις από κάθε κομματική και εθνικιστική δραστηριότητα.
Για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου πραγματοποιούνται συναντήσεις των μελών του με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνομιλίες, διαλέξεις, ψυχαγωγικές βραδιές και εκδρομές.
Μέλος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Στουτγάρδης και περιχώρων «Αγαθάγγελος» μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο που ζει μέσα και γύρω από τη Στουτγάρδη, το οποίο έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και αποδέχεται τις αρχές και τους στόχους ενός δημοκρατικού και κοινωνικού κράτους. 


Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλώρινιωτών Στουτγάρδης και περιχώρων «Αγαθάγγελος», όπως προέκυψε από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2013, συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση την 10η Ιουνίου 2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Πρόεδρος: Πολυξένη Κοσμίδου, κάτοικος Στουτγάρδης
2. Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Τσότσκος, κάτοικος Πλόχινγκεν
3. Γραμματέας: Μαγδαληνή Τσότσκου, κάτοικος Ράϊχενμπαχ
4. Ταμίας: Κωνσταντίνος Τσότσκος, κάτοικος Ράϊχενμπαχ
5. Μέλος: Γεώργιος Σίλες, κάτοικος Πλόχινγκεν

Στουτγάρδη, 10.12.2013

Για το Δ.Σ.
Πολυξένη Κοσμίδου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.