Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η συνεργασία ΔΕΗ - Αυτοδιοίκησης για την προστασία των "αδυνάμων"



Στο στάδιο της εφαρμογής περνούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, τα μέτρα για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων πληθυσμού (σχετικά ΕΔΩ).

Η ΔΕΗ έστειλε σήμερα σχετική ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, αντίστοιχα, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων. 
Οι επιτροπές αυτές θα εξετάζουν τα αιτήματα για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.
Η ΔΕΗ απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποι της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και οι κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ. 
Ζητά, επίσης, τα στοιχεία των εκπροσώπων Δήμων και Περιφερειών που θα συμμετάσχουν στις επιτροπές, όπως επίσης τις καταστάσεις των πολιτών, που είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013, στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.
Στην ίδια επιστολή, η ΔΕΗ προτείνει οι Επιτροπές να συνεδριάζουν στα κατά τόπους Καταστήματα της, άμεσα, με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων.
Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο προς τις Μητροπόλεις ζήτησε να καταρτισθούν και να σταλούν οι καταστάσεις με τους πολίτες που σιτίζονται ή λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την Εκκλησία. 
Επίσης, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τα μέλη της, τις αντίστοιχες καταστάσεις με τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές και προνοιακές δομές των Δήμων, καθώς και την άμεση σύσταση των επιτροπών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.