Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Πρεσπών με τον Υπουργό ΕσωτερικώνΟ Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να συζητήσει λεπτομερώς για το «Έργο αναδιοργάνωσης πιλοτικών δήμων».

Το έργο αναδιοργάνωσης πιλοτικών Δήμαων είναι ένα σχέδιο δράσης, υπό την μορφή ενός οδικού χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις αφενός σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης προσωπικού και διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων και αφετέρου σε θέματα βασικών πολιτικών προτεραιοτήτων των Δήμων, όπως: Διαχείριση – χρησιμοποίηση κοινοτικών πόρων, κοινωνική πολιτική, χωροταξία – περιβάλλον, διαχείριση απορριμμάτων κ.α.
Ο συγκεκριμένος οδικός χάρτης, περιλαμβάνει πέντε πυλώνες στους οποίους συνοψίζονται οι παραπάνω δράσεις. Ο οδικός χάρτης υπεγράφη τον Απρίλιο του 2012  και συμφωνήθηκε μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα και του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας.
Το έργο αφορά την υλοποίηση των οριζόντιων – οργανωτικών  δράσεων που αναφέρονται στον οδικό χάρτη και χρηματοδοτείται απευθείας από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου 2014.

Λαιμός, 11 Δεκεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.