Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείονται νέες απολύσεις μετά το 2014»Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δημοσίους υπαλλήλους, που η εργασιακή τους σχέση μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου και οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία αυτή, ήταν ο λόγος που οδήγησε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσει τον έλεγχο όλων των υποθέσεων που αφορούν στη μετατροπή ανάλογων συμβάσεων σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης στο σημαντικότερο κομμάτι, της επί της προκείμενης τοποθέτησής του, τόνισε πως, στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι, ακολουθήθηκαν παράτυπες διαδικασίες κατά την προαναφερόμενη διαδικασία μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, οι δημόσιοι αυτοί υπάλληλοι θα απολυθούν. 
Επίσης, για το θέμα αυτό, κι απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, συμπλήρωσε πως, στις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που παράτυπα έγιναν αορίστου χρόνου, θα τοποθετηθούν, είτε μέσω της διαδικασίας "κινητικότητας", είτε μέσω νέων προσλήψεων, νέοι υπάλληλοι, κατόπιν, όμως, της σχετικής αξιολόγησης των δομών των Υπηρεσιών, που αποχώρησαν, οι περί ου ο λόγος δημόσιοι υπάλληλοι. 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ. ότι, ναι μεν, δεν θα υπάρξει νέο «κύμα» απολύσεων» μέσα στο 2014, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων μας, αφετέρου δε, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο νέων απολύσεων, σε περιπτώσεις που κριθεί νέο κλείσιμο ή συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.
 «Δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις μέσα στο 2014, βάσει των μνημονιακών ποσοτικών δεσμεύσεων μας. Όμως αυτό δε σημαίνει πως, δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, στις περιπτώσεις που κριθεί ότι, Φορείς του Δημοσίου πρέπει να συγχωνευτούν ή και να κλείσουν, ακόμη, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.