Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Καθυστέρηση σε λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης καταγραφής ζώων



Τη μεγάλη καθυστέρηση (περισσότερο από δύο χρόνια) στην εγκατάσταση και λειτουργία της Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Βάσης σήμανσης και καταγραφής των ζώων και των ιδιοκτητών τους, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Η συγκεκριμένη βάση έπρεπε να έχει τεθεί σε λειτουργία από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ ένα μήνα μετά την ψήφιση του Ν.4039/2012 περί αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
Στόχοι της σήμανσης και καταγραφής αποτελούν αφενός η καταπολέμηση της αύξησης των αδέσποτων ζώων και αφετέρου η συμμόρφωση και ανάληψη ευθυνών των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων.
Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό:  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

Θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εδώ και δύο χρόνια για τη δημιουργία Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Βάσης σήμανσης και καταγραφής ζώων συντροφιάς

Με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της υπέρμετρης αύξησης των αδέσποτων ζώων, αλλά και προς συμμόρφωση κι ανάληψη ευθυνών των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, η Πολιτεία θέσπισε την υποχρεωτική σήμανση και καταγραφή των ζώων συντροφιάς. Παράλληλα, νομοθέτησε (Ν.4039/2012) και τη δημιουργία Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Βάσης σήμανσης και καταγραφής των ζώων και των ιδιοκτητών τους στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ.
 Σύμφωνα με την παράγραφο 11 του άρθρου 4 του Ν.4039/2012, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα από την ψήφισή του, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση έπρεπε να έχει εγκατασταθεί και λειτουργήσει.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Παρά τη νομοθετική βελτίωση του εν λόγω νόμου, κατά την πρόσφατη ψήφιση νέου νομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ  στο άρθρο 46 γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής, θεωρώντας τη δεδομένη ενώ στην ουσία δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Για ποιους λόγους δεν έχει εγκατασταθεί και λειτουργήσει η ηλεκτρονική βάση;
2. Ποια η λογική εισαγωγής βελτιωτικών διατάξεων ενός νόμου σε αντικείμενο το οποίο δεν υφίσταται, ενώ ήδη προβλέπονταν από προηγούμενο νόμο;

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.