Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Γενικός ξεσηκωμός για την ΥγείαΤο ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού!
Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών
Υγείας απέμειναν σήμερα.
Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη ή μνημόνια. Ωφελημένοι είναι οι λίγοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην Υγεία, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίστε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας που μας έφερε ως εδώ.
Ελάτε να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης, να παλέψουμε για:
·                     Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
·                     Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
·                     Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
·                     Για πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.
·                     Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
·                     Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
·                     Να σφραγιστούν τώρα τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα "κοινωφελή προγράμματα" και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.