Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σε εντεταλμένη υπηρεσία τα φερέφωνα του κου Σαμαρά εξαπέλυσαν λάσπη προς το πρόσωπό μου



Κατάθεση της υπ. αριθμ. 6184 / 753 / 12-2-2014 ερώτησης  της Βουλευτού Ν. Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με την αήθη και κανιβαλική επίθεση από υποτιθέμενο δημοσιογράφο του «δημόσιου» ραδιοφώνου του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ.

Ραχήλ  Μακρή: «Σε εντεταλμένη υπηρεσία τα φερέφωνα του κου Σαμαρά εξαπέλυσαν λάσπη προς το πρόσωπό μου»
Σε κατάθεση της με αρ. πρωτ. 6184 / 753 / 12-2-2014 Ερώτηση - ΑΚΕ προέβη η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή σχετικά με την αήθη και ενορχηστρωμένη επίθεση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ προς το πρόσωπό της, με αφορμή το απαράδεκο συμβάν που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, όταν «δημοσιογράφος» του παράνομου μορφώματος της ΝΕΡΙΤ εξαπέλυσε επίθεση με απαράδεκτα σχόλια προς το πρόσωπο της Βουλευτού, προτρέποντάς την να σιγήσει.
Με την συγκεκριμένη επίθεση έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η κοινοβουλευτική δράση της κας Μακρή έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της κυβέρνησης η οποία κατευθύνει με εντολές τους υπαλλήλους του δήθεν δημοσίου μορφώματός της. Σκοπός τους να αποδομήσουν τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού που αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που πλήτουν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον και συνθλίβουν την αξιοπρέπεια του Έλληνα Πολίτη, όπως καταφάνηκε περίτρανα και με τις απαράδεκτες αυξήσεις των διοδίων των οδικών αξόνων της χώρας.
Πιθανότατα η κυβέρνηση ζήτησε και τη συμβολή της περίφημης ομάδας στην οποία ηγείται και ο Σύμβουλος του κου Σαμαρά, κος Μουρούτης, οι απόψεις του οποίου βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με τις απόψεις που εξέφρασε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού. Για το τέλος παραθέτουμε απόσπασμα από τη δήλωση της κας Μακρή την ημέρα του συμβάντος και δηλώνουμε ότι ο αγώνας της υπεράσπισης των πολλών, των μικρών και αδυνάτων έναντι των λίγων και αδηφάγων «ολιγαρχών» δεν θα σταματήσει όση λάσπη και αν μας ρίξουν τα φερέφωνά τους μέσω του μηντικακού μηχανισμού που τους στηρίζει :
«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική κριτική αλλά απορρίπτω τον κατευθυνόμενο πολιτικό κανιβαλισμό. Τα όσα προφανώς κατ’ εντολή Μαξίμου εξαπολύει το «δημόσιο» ραδιόφωνο σε βάρος βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πλέον θέμα εισαγγελέα. Επειδή σε αυτή τη λογική του κανιβαλισμού στόχευσαν και εμένα, προαναγγέλλω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του παράνομου μορφώματος του δημόσιου «ραδιοφώνου» και φυσικά εναντίων των παπαγάλων που χρησιμοποιούν τα μικρόφωνά του».
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

                                                           Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης – ΑΚΕ:

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής  Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ -  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΚΕ
Προς τους κ.κ Υπουργούς:
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υφυπουργό στον πρωθυπουργό (για την Δημόσια Τηλεόραση)
                        
ΘΕΜΑ: «Αήθης και απρεπής επίθεση του μορφώματος της «δημόσιας» ραδιοτηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ μέσω δημοσιογράφων του κατά Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου»
      Το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2014 και ενώ κατευθυνόμουν στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για να θέσω επίκαιρη ερώτηση προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτη Μηταράκη, κατέστην αυτήκοος μάρτυρας αήθους επίθεσης εναντίον μου από υποτιθέμενο δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8. 
            Τα απαράδεκτα σχόλια που αναφέρθηκαν προέτρεπαν τη φίμωση μου, γεγονός που προφανώς παραβιάζει βάναυσα την προσωπικότητά μου και το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
            Κατόπιν τούτου, για να ζητήσω δημόσια εξηγήσεις και να απαντήσω επί της παρακίνησης αφαίρεσης του δικαιώματος έκφρασης της γνώμης μου τηλεφώνησα στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό επανειλημμένα χωρίς να καταστεί δυνατόν να λάβω υπεύθυνη απάντηση.
            Πιο συγκεκριμένα παρότι ενημέρωσα για την ιδιότητα μου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού και μέλους του Κοινοβουλίου και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο και παρά την διαβεβαίωση ότι θα προωθούσαν την κλήση μου, κανένας υπεύθυνος δεν απάντησε ποτέ. Επανέλαβα τις προσπάθειες μου και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κανένας στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό που να διαθέτει ψήγματα υπευθυνότητας ή ακόμα και εάν υπήρχε την συγκεκριμένη στιγμή απέφευγε να μου απαντήσει. Εν συνεχεία κάλεσα το Υπουργείο Επικρατείας προκειμένου να αναφέρω το περιστατικό στον "αρμόδιο" Υφυπουργό. Ο κ, Παντελής Καψής δεν είχε την ικανότητα να απαντήσει στη κλήση μου καθώς βρισκόταν σε σύσκεψη.  
      Να σημειωθεί ότι πλήθος πολιτών τηλεφώνησαν στο γραφείου μου καταθέτοντας την αγανάκτηση τους για την αήθη και προκλητική, όπως ανέφεραν, επίθεση και για να καταγγείλουν το απαράδεκτο γεγονός της πρόκλησης κατά μέλους του Κοινοβουλίου από εκπομπή σταθμού που λειτουργεί παρατύπως και χωρίς καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο και ανήκει στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι  κ.κ Υπουργοί:
1.                  Ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ενδιάμεσου φορέα που εκπέμπει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα από τα μέσα Ιουλίου;
2.                  Υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού της ΝΕΤ 105,8;
3.                  Με ποιο καθεστώς εργάζονται οι υπάλληλοι στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και με ποιες αποφάσεις,μεταξύ αυτών και ο υποτιθέμενος δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εκπομπής;
4.                  Γιατί δεν έχει απαντηθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό στον πρωθυπουργό, υπεύθυνο για τα θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης η με αρ. πρωτ. 2285/289/2-10-13 ερώτησης και  ΑΚΕ σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον ενδιάμεσο φορέα μετά την έκνομη κατάργηση της ΕΡΤ;
5.                  Η επανειλημμένη αδυναμία απάντησης των κλήσεών μου από κάποιο υπεύθυνο οφείλεται σε πρόθεση ή σε οργανωτικές αδυναμίες της ΝΕΡΙΤ;
Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Εθνική αντιπροσωπεία όλων των σχετικών εγγράφων που τεκμηριώνουν τις απαντήσεις σας στα ανωτέρω ερωτήματα και να παρασχεθεί το ηχητικό αρχείο της πρωινής εκπομπής της 7ης Φεβρουαρίου 2014, όπου έγιναν τα σχόλια και η επίμαχη αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2014
Η Ερωτώσα Βουλευτής

Ραχήλ Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.